Alexandritlaser

Vi på Acape laser har jobbat med Alexandritlaser i 15 år och är en av de ledande klinikerna i Stockholm på denna behandling. Vi som gör behandlingen är utbildade laserterapeuter med en utbildningsgrund som hudterapeuter och undersköterskor. Vi gör dessa behandlingar varje dag och vet därför hur du ska ställa in lasern på rätt sätt för att just du som kund ska få ut det bästa av dina behandlingar. Du kan känna dig trygg hos oss och vi ligger i ljusa, fräscha lokaler mitt på Kungsgatan 17 i Stockholm.

Alexandritlaser är den mest permanenta hårborttagning som finns på marknaden idag. Detta är enligt forskning den metod som fungerar bäst inom hårborttagning. Alexandritlasern ligger på en våglängd av 755 nanometer, via forskning har man fått fram att denna väglängd är den bästa för just hårborttagning, då det visat sig att ljuset absorberas bäst i pigmentet(färgen) i hårstrået och bränner då hårsäcken. Hårsäcken skadas då till den grad att den dör eller får en kraftig skada. Man har också forskat fram att våglängden 755nm har minst absorbtion i övrig vävnad, alltså, hud, blod och övrigt, så att risken att skada en kund är minimal.

Den bästa effekten får man om man har mörka hår och ljus hy, för då kan man göra behandlingen på högst effekt. Men de allra flesta går att behandla med denna laser. Har du dock väldigt mörk hy eller vita, gråa, röda eller ljust blonda hårstrån, så får normalt inte behandlingen någon effekt. Om du är osäker om just dina hårstrån går att behandla, så erbjuder vi testbehandling, till en låg kostnad, för att se om det går att behandla dig.

 

Så fungerar alexandrit laser

För hårborttagning är Alexandritlasern med sin våglängd på 755 mycket effektiv. Detta för att våglängden har en hög absorbtionskoefficient pigment medan den är relativt låg i vatten och hemoglogbin (se diagrammet). Det innebär att hårsäckar med melanin (pigment) kommer att absorbera ljuset bättre och därmed upphettas mer jämfört med om kringliggande vävnad. Irradia Alexandrit laser har andra fördelar förutom en mycket bra absorptionskoefficient i pgiment, den har även hög uteffekt (hög styrka) utan att hud eller annan vävnad skadas, den är snabb dvs man kan täcka ett relatvit stort område på kort tid och man kan behandla pigmenterad hud, dock till en viss gräns.

Instrumentet avger mycket starka blixtar av rött ljus. Ljuset kommer ut ur ett handstycke som hålls någon centimeter från huden. Det röda ljuset tränger in i och igenom huden, absorberas i mörk pigmentering och vid tillräckligt stor uteffekt eller tid övergår detta i värme. Mörkt hår innehåller mycket pigment och ett sådant hårstrå blir därför kraftigt upphettat. Denna värme leds över till hårsäckens väggar och botten som därigenom bränns och slutar att fungera. Ger även bra resultat på inåtväxande hår.

 

 

Vi är medlemar i REBS

"Sverige är ett av mycket få länder i Europa som inte ställer några nationella krav på specialistbehandlingar. Samtidigt ökar efterfrågan på estetiska behandlingar med 8% per år. REBS grundades för att säkra den estetiska branschen i Sverige och ge möjlighet för patienter att hitta kvalificerade behandlare. Alla är legitimerade läkare, sjuksköterskor eller tandläkare, innehar grundutbildning samt genomgår årligen minst en specialistutbildning. Därtill är de bundna enligt avtal att följa de etiska reglerna."

Vår Alexandritlaser är svensktillverkad av företaget Irradia, som ligger i Stockholm. Lasern är med kylningssystem, som gör det bekvämare för dig som kund att få behandling, då munstycket inte blir för varmt.

 

Vi är medlemmar i Svenska laser medicinska sällskapet (SLMS)

Erbjudande

Alexandritlaser

Betala för fyra behandlingar vid första tillfället och få en femte behandling kostnadsfritt.
Ring och boka din tid idag på Acape Laser 08 - 765 97 08 

Boka direkt

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.